mainImage

Stijging vaste lasten bedreiging voor voortbestaan jeugdcircus

13 mei 2022, 11:18 uur
Den Haag & Regio

Circusschool Circasso is hard op zoek naar extra geld voor een deel van de verbouwing van het lesgebouw aan de Teijlerstraat in stadsdeel Segbroek.

Sinds een jaar is de gemeente Den Haag eigenaar van het pand waar de circuszaal van Circaso zich in bevindt. De gemeente is druk bezig om de buitenkant van het gebouw, de veiligheidsinstallatie en de verwarming te verbeteren. Het pand wordt daarmee mooier, warmer en veiliger. Het nadeel is echter dat de maandelijkse lasten daardoor wel drie keer zo hoog worden. Dit vormt een bedreiging voor het voortbestaan van het jeugdcircus.

Circasso moet in de toekomst meer eigen inkomsten gaan genereren. Het is daarvoor wel noodzakelijk dat de zaal aantrekkelijker wordt. Een gezellige entree voor een warme ontvangst met een kopje koffie, twee wc's zodat er geen files ontstaan en een kantoor waar lessen, wijkactiviteiten en workshops kunnen worden voorbereid. Ook moet de zaal voor meer doeleinden kunnen worden gebruikt zoals scholen die komen voor workshopdagen, voor organisaties en bedrijven die komen voor een circustraining en voor circusfeestjes. Door meer mogelijkheden voor neveninkomsten te creëren zal de bestaanszekerheid van Circaso vergroot worden.

Tekst gaat door onder foto.

Marktdag

Het verbouwen en herinrichten van de zaal kost veel geld. En alhoewel Circaso al flink heeft gespaard, is er nog niet genoeg om alle plannen te realiseren. Ook de hogere vaste lasten moeten ergens van worden betaald. Circasso probeert met een crowdfundingsactie in totaal 15.000 euro bij elkaar te krijgen. Tot nu toe is veertig procent van dat bedrag opgehaald.

Morgen - zaterdag 14 mei - wordt ook nog een marktdag gehouden, waar leuke spullen worden verkocht. Alle opbrengsten gaan naar de crowdfunding. Naast de markt valt er zaterdag er nog meer te beleven, zoals een kijkje in het muizencircus, een mini circus werkplaats en een veiling.


Foto: Circasso (Facebook)