Rein ter Horst nieuwe financieel directeur bij HTM

10 February 2024, 16:00 uur
Den Haag & Regio
mainImage
HTM

Op 6 mei treedt Rein ter Horst aan als nieuwe financieel directeur bij het Haagse vervoersbedrijf HTM.

Ter Horst is nu nog werkzaam als directeur financieel-economische zaken bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Daarvoor was hij werkzaam in verschillende managementfuncties bij onder andere het ministerie van Financiën en pensioenuitvoerder APG.

Jaap Bierman, algemeen directeur HTM ziet uit naar zijn komst. “Wij zijn blij dat hij onze directie komt versterken. Met zijn ruime ervaring op het gebied van financiën en governance bij zowel de Rijksoverheid als in de private sector, is ons directieteam weer op volle sterkte. Hij volgt Gerard Boot op, die nu geniet van zijn welverdiende pensioen.”

De voordracht van Rein ter Horst als financieel directeur is goedgekeurd door de aandeelhouders van HTM, de gemeente Den Haag en de Metropoolregio.

Ter Horsrt zegt veel zin te hebben om bij HTM aan de slag te gaan. "Ik kijk er naar uit om te gaan werken voor dit prachtige bedrijf in de stad waar ik woon. Een bedrijf waar verbinding letterlijk centraal staat. Samen met alle medewerkers hoop ik bij te dragen aan een sterk HTM."