mainImage

Protest tegen optreden Syrische zanger Den Haag

9 december 2022, 07:30 uur
Den Haag & Regio

Het optreden van de Syrische zanger Wafeek Habib in Den Haag op 24 december zorgt voor onrust onder uit Syrië gevluchtte mensen die worden opgevangen in Den Haag.

In een brief aan burgemeester Jan van Zanen schrijft de Syrische journalist Kawa Rashid "met grote droefheid" te hebben vernomen van het concert in zalencentrum Opera op Kerstavond. "De zanger steunt de Syrische dictator Assad en roept op tot haat via Syrische media", aldus Rashid. Volgens de journalist heeft de zanger ook vaak opgetreden bij militaire basis in Syrië.

In zijn brief aan de burgemeester waarschuwt Rashid voor de mogelijke gevolgen van het optreden. "Ik heb veel reacties gehad uit de Syrische gemeenschap in Den Haag, van mensen die oproepen tot demonstraties om hun woede te uiten over de aanwezigheid van deze zanger in Den Haag." De journalist doet daarom een dringend beroep op Van Zanen om het concert te verbieden "met een duidelijke boodschap aan Assad dat Den Haag de stad van vrede en recht is en niet voor hen die oproepen tot oorlog en dictators helpen".