Voorburgs Dagblad | Politie: twee aanhoudingen bij demonstraties in de stad
mainImage

Politie: twee aanhoudingen bij demonstraties in de stad

17 november 2020, 17:46 uur
Den Haag & Regio

Bij de demonstratie dinsdag van de Farmers Defence Force FDF op de Koekamp in Den Haag zijn door de politie twee aanhoudingen verricht. Een wegens belediging van een agent en een wegens gevaarlijk rijgedrag. 

De demonstratie van Extinction Rebellon voor het ministerie van Economische Zaken en Klimaat tegen subsidies voor bedrijven in de olie-industrie verliep volgens de politie zonder problemen. Dat gold ook voor de kleine actie van de FNV op het Plein om te pleiten voor een minimum uurloon van 14 euro.

De leden van de FDF, afkomstig uit het hele land, kwamen al in alle vroegte naar Den Haag. De gemeente had verboden te demonstreren voor Paleis Huis ten Bosch en had de Koekamp aangewezen. Wel mocht een kleine delegatie naar het Kabinet van de Koning om daar een schrijven te overhandigen.

In een korte evalutie van de gebeurtenissen spreekt de politie dinsdagmiddag van een goede samenwerking met de FDF. Wel omzeilde in de ochtend een groep trekkers een blokkade van de politie, maar die werd alsnog tegengehouden op het Willem Witsenplein. Toen enkele boeren later probeerden hun trekker te parkeren bij het Malieveld, zijn zij door FDF aangesproken om zich te verplaatsen naar de aangewezen parkeerlocatie bij de Benoordenhoutseweg.