Voorburgs Dagblad | Oud-drummer van Anouk start nieuwe carrière
mainImage

Oud-drummer van Anouk start nieuwe carrière

24 september 2021, 15:57 uur
Den Haag & Regio

Satindra Kalpoe, drummer in de band van de Haagse zangeres Anouk tijdens haar grote doorbraak in de jaren 90, is een nieuwe carrière gestart als kunstschilder.

Kalpoe had een relatie met de zangeres toen zij in 1997 een grote hit scoorde met het nummer ‘Nobody’s wife’. Later drumde hij onder meer bij de band Relax en zangeres Caro Emerald.

De laatste jaren heeft de Hagenaar zich steeds meer toegelegd op zijn andere passie, portretschilderen. Met succes. Komende woensdag 29 september start een tentoonstelling met zijn kunstwerken in de Garenspinnerij in Gouda. De expositie is daar tot 25 oktober dagelijks gratis te bezoeken.

Tijdens de wedstrijd om de Nederlandse Portretprijs 2021, waarvoor ruim 1.400 kunstenaars een werk hadden ingezonden, viel het werk van Kalpoe ook al op. Maar liefst twee van zijn portretten haalden daar de tweede ronde.

Uiteindelijk werd door een vakjury zijn zelfportret ‘Staring is Impolite’, samen met nog een aantal andere kunstwerken, geselecteerd voor de bijbehorende expositie. Beide portretten zullen ook te zien zijn tijdens de expositie in het Cultuurhuis.


Foto: Satindra Kalpoe