Ondernemersgala levert 133.700 euro op voor Haagse goede doelen

26 March 2023, 11:29 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Ondernemersgala Den Haag (Facebook)

Het jaarlijkse Ondernemersgala Den Haag heeft zaterdavavond 133.700 euro opgeleverd voor Stichting Lotje en een nieuwe Ronald McDonald Huiskamer. Het gala werd gehouden in het Atrium van het stadhuis.

Het Ondernemersgala Den Haag bestaat al sinds 2006. Ieder jaar worden één of twee goede doelen gekozen die met de opbrengst van het gala ondersteuning ontvangen voor concrete projecten. Dit jaar jaar wordt de opbrengst onder meer gebruikt voor een nieuwe Ronald McDonald Huiskamer in het Juliana Kinderziekenhuis. De huiskamer is bedoeld voor ouders, broertjes, zusjes en zieke kinderen zodat zij even tot rust kunnen komen op een plek zonder ziekenhuissfeer. 

Stichting Lotje gebruikt hun deel van het geld om ongeveer 25 kinderen een heel jaar een mentorprogramma aan te bieden via de 'Academie van Lotje'. Vrijwilligers gaan in drie jaar 75 kinderen begeleiden om met gebruik van hun talenten en ambities een goede start te maken. In die periode zullen ook minimaal 300 kinderen via de 'Dag van Lotje' een zetje in de rug krijgen.