Officiële opening John Dewey College in Den Haag op 15 september

30 August 2023, 12:23 uur
Den Haag & Regio
mainImage
John Dewey College (Facebook)

Op 15 september is de officiële opening van John Dewey College, de nieuwste school voor voortgezet onderwijs van Lucas Onderwijs in Den Haag. De school is  tijdelijk gehuisvest aan de Sint Barbaraweg 4 in aanloop naar een definitieve locatie op de Binckhorst.

Van 15.30 uur tot ongeveer 18.00 uur laten de leerlingen aan hun ouders, verzorgers, samenwerkingspartners en andere genodigden zien wat zij gedaan en geleerd hebben. Wethouder Hilbert Bredemeijer van Onderwijs en Ewald van Vliet, voorzitter College van Bestuur van Lucas Onderwijs, zullen bij de openingsplechtigheid aanwezig zijn. De opening is in het ateliercomplex De Besturing aan de Saturnusstraat.

Op 1 augustus is het John Dewey College al gestart op de tijdelijke locatie in de Binckhorst. Het onderwijs vindt plaats binnen en buiten de muren van het schoolgebouw. De school is vernoemd naar de Amerikaanse filosoof en pedagoog John Dewey en maakt onderdeel uit van Lucas Onderwijs, een van de grootste scholengroepen van ons land.

Project based learning

Het John Dewey College is de allereerste school in Den Haag voor project based learning. Bij deze onderwijsvorm is er bijzonder veel aandacht voor onderzoeken, verkennen en ervaren. De leerlingen werken er via concrete projecten aan levensechte vraagstukken. De nieuwe school zegt zo "de aangeboren nieuwsgierigheid van kinderen voortdurend te willen stimuleren". Volgens de school blijft een kind dat vragen mag blijven stellen, gemotiveerd om door te leren. "Nieuwsgierigheid is de makkelijkste en mooiste startknop die er is. En de kortste weg naar het best denkbare onderwijs."