Nog twee mannen aangehouden voor rellen Eritreeërs

22 February 2024, 18:48 uur
Den Haag & Regio
mainImage
ANP

De politie heeft nog twee verdachten aangehouden voor de rellen tussen Eritreeërs rond een zalencentrum in Den Haag, meldt het OM donderdag. Het gaat om een 48-jarige man uit Utrecht en een 23-jarige man uit Den Haag. De eerste man wordt verdacht van openlijke geweldpleging en opruiing. De ander wordt verdacht van opruiing tot geweldpleging.

De 23-jarige man is opgepakt omdat hij een paar dagen voor de rellen te zien was in een online video. Daarin riep hij samen met anderen op om geweld te gebruiken bij de bijeenkomst in het zalencentrum aan de Fruitweg. Eerder werd voor hetzelfde feit een man uit Rotterdam opgepakt. Hij zit ook nog altijd vast.

In totaal werden er inmiddels zestien personen aangehouden. Twee van hen zijn weer vrij, maar blijven wel verdacht van openlijk geweld. Of deze twee nieuwe verdachten nog langer vast blijven zitten, wordt later beslist, aldus het OM.

Afgelopen zaterdag raakten vijftien agenten gewond bij de rellen. Tegenstanders van het dictatoriale regime in Eritrea zochten de confrontatie met regeringsgezinde Eritreeërs die op dat moment feestvierden. De groepen staan vaker lijnrecht tegenover elkaar.
 

 


Door: ANP