Voorburgs Dagblad | Nieuwe OV-chipkaartlezers in tram en bus
mainImage

Nieuwe OV-chipkaartlezers in tram en bus

19 januari 2021, 08:57 uur
Den Haag & Regio

De HTM vervangt dit jaar alle OV-chipkaartlezers in bussen en trams. De bussen zijn het eerst de beurt, daar is maandag mee begonnen, daarna volgen de rood-beige-, RandstadRail-en R-Net trams. Naar verwachting is de klus eind dit jaar klaar.

Volgens de vervoersmaatschappij zijn de huidige kaartlezers aan het einde van hun levensduur. De nieuwe lezers zien er niet alleen anders uit, maar kunnen ook veel meer, teveel feitelijk nog.

Het apparaat maakt in principe meerdere manieren van in- en uitchecken mogelijk, zoals naast je OV-kaart ook met een barcode, de mobiele telefoon, betaalpas of creditcard. Maar, laat de HTM er direct bij weten, zover is het nog niet. Het blijft voorlopig alleen mogelijk met de huidge OV-kaart in te checken.

De vervanging houdt veel meer in dan alleen een 'kastje' vervangen, laat de maatschappij dinsdag weten. Voor de nieuwe 3.872 kaartlezers is in 211 trams en 143 bussen ruim 33 kilometer netwerkkabel aangebracht, 23 kilometer voedingskabel en 1,3 kilometer antennekabel. Ook zijn er in totaal 354 routers en 778 verdeelkastjes in de voertuigen geplaatst.

 


Foto: HTM