mainImage

Nieuw stroomstootwapen van Haagse politie al gelijk gebruikt

13 januari 2022, 12:40 uur
Den Haag & Regio

Na een bedreiging op de Lijnbaan in Den Haag heeft de politie woensdagavond 12 januari een man aangehouden. De verdachte ging flink in verzet, waardoor de agenten zich genoodzaakt zagen hun nieuwe stroomstootwapen te gebruiken om de man onder controle te brengen.

De politie trof de agressieve man rond 23.15 aan na een melding. De 26-jarige Hagenaar uitte bedreigingen richting de agenten, sloeg op het politievoertuig en kwam met een op een mes gelijkend voorwerp op de agenten af.

Na meerdere waarschuwingen gebruikten de agenten eerst pepperspray. Toen dat geen effect had op de verdachte, werd de taser gebruikt. De verdachte is nagekeken door een medisch expert en heeft geen letsel overgehouden aan het stroomstootwapen. Hij is aangehouden voor bedreiging en het negeren van een contactverbod.

Training

Haagse agenten hebben sinds deze week het stroomstootwapen in hun uitrusting. De inzet van de tasers is volgens de politie vooral bedoeld om gebruik van zwaardere geweldsmiddelen of zwaar fysiek geweld, met soms blijvende schade, te voorkomen. Om het nieuwe wapen te mogen gebruiken, krijgen agenten eerst een speciale training. 

 


Foto: Politie