Na vier jaar keert The Hague African Festival terug in Zuiderpark

10 July 2024, 08:34 uur
Den Haag & Regio
mainImage
PR

Na een pauze van vier jaar keert het The Hague African Festival terug in het Zuiderparktheater. In 2019 werd het festival hier voor het laatst gehouden. Het evenement trok toen ruim 7.000 bezoekers.

Nadat de vorige organisatie, Stichting Sankofa, is opgeheven, gaat het festival nu door met hernieuwde energie onder leiding van Stichting Nteasee. De komende editie staat gepland op zondag 28 juli 2024. Het festival is gratis toegankelijk. Het thema van het festival dit jaar is 'Afrofusion'.

De line-up wordt eerdaags bekend gemaakt. Zeker is al wel dat er ook weer ruimte is voor opkomend talent met het programma 'Upcoming'. Artiesten met een affiniteit voor Afrika kunnen meedoen en door middel van workshops een plek winnen op de main stage. De aanmeldingen daarvoor zijn al binnen en de geselecteerde talenten worden snel bekend gemaakt. Naast de muziekoptredens is er tijdens het festival ook een fashion market, food stands en kinderactiviteiten. 

Stichting Nteasee (de naam betekent samenwerking en openheid) is een organisatie die in 2023 is opgericht. De stichting heeft als missie om de Afrikaanse cultuur zichtbaar te maken in Nederland, met de nadruk op kunst, cultuur, digitaal en emancipatie.