Monumenten, beelden en gebouwen bij Binnenhof worden 'opgeblazen'

22 September 2022, 15:05 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Steve Messam (Twitter)

Rond het Binnenhof worden vijf bijzondere monumentale plekken, standbeelden en gebouwen de komende dagen voorzien van opblaasbare kunstwerken.

Tijdens 'BlowUp Art Den Haag' vormen de verschillende opblaasbare kunstwerken een wandelroute langs de straten en pleinen rond het Binnenhof. Alle objecten zijn speciaal voor de plek gemaakt door de Nederlandse én internationale kunstenaars Steve Messam, Marleen Sleeuwits, Adrianus Kundert en Larissa Ambachtsheer.

De Britse kunstenaar Steve Messam plaats zijn 'inflatables' bij het beeld van Willem van Oranje op het Plein en bij de Gevangenpoort. Adrianus Kundert uit Duitsland plaats een object op de Lange Vijverberg. Het werk van kunstenaar en fotograaf Marleen Sleeuwits uit Den Haag is te zien naast de Raad van State aan de Parkstraat. Het kunstwerk van de Haagse Larissa Ambachtsheer is te zien is in de Schoorsteenvegerstraat, naast kunstenaarssociëteit Pulchri.

BinnenhofBuiten

BlowUp Art Den Haag is onderdeel van BinnenhofBuiten, een project van The Hague & Partners. BinnenhofBuiten organiseert evenementen en activiteiten tijdens de renovatie van het Binnenhof. De opblaasbare kunstwerken zijn vanaf komende zaterdag te zien en blijven tot en met 13 oktober.