mainImage

'Komst Plopsaland naar Den Haag definitief van de baan'

4 augustus 2022, 08:35 uur
Den Haag & Regio

De komst van attractiepark Plopsaland naar Den Haag is definitief van de baan. Dat zegt fractievoorzitter Richard de Mos van de partij Hart voor Den Haag in de gemeenteraad. De politicus spreekt van "een gemiste kans door geklungel van een prutscollege". 

De Belgische Plopsa Group wilde in Den Haag een nieuw zwemparadijs bouwen. Richard de Mos, die toen nog wethouder was, kreeg in 2019 van Plopsa-directeur Steve van den Kerkhof te horen dat een plek bij De Uithof de voorkeur had. Nadat De Mos moest stoppen als wethouder vanwege een justitieel corruptieonderzoek, kwam de uitvoer van de plannen stil te liggen.

“Plopsa-directeur Van den Kerkhof heeft mij laten weten dat hij de stekker uit het project getrokken heeft, omdat de gemeente na mijn vertrek als wethouder nooit meer concreet is geworden. De zoveelste kans die dit prutscollege om zeep heeft geholpen. Een Plopsa-zwemparadijs zou, naast een fantastische attractie, ook een enorme impuls gegeven hebben aan armlastig Zuidwest. Denk alleen al aan de tientallen banen die het zou creëren”, aldus De Mos.

Tekst gaat door onder foto.

Indoor speelparadijs

Het waterpark moest een volledig gethematiseerd waterpark worden, waarbij ook extra zwemwater gecreëerd zou worden door middel van een 50-meterbad. Daarnaast liepen er oriënteerde gesprekken om naast het waterpark een indoor speelparadijs te realiseren. “Allemaal kansen die vakkundig zijn verprutst door dit visieloze college", aldus De Mos.


Foto: Plopsaland