mainImage

Komend weekend geen treinen tussen Den Haag en Schiedam

8 december 2022, 17:37 uur
Den Haag & Regio

In het weekend van 10 en 11 december werkt ProRail op verschillende locaties aan het spoor tussen Den Haag en Schiedam. Er rijden dan bussen in plaats van treinen.

Bij Den Haag Binckhorst, Den Haag Hollands Spoor en Schiedam worden komend weekend onderdelen van het spoor vervangen, zoals wissels, spoorstaven, dwarsliggers, spoorstenen en de bovenleidingen. De infra is aan het eind van zijn levensduur en toe aan vervanging. Door te vernieuwen is het spoor minder gevoelig voor storingen.

Op het traject tussen Rijswijk en Rotterdam wordt ook gewerkt aan het geschikt maken van sporen en stations om in de toekomst meer treinverkeer mogelijk te maken. In het weekend wordt in Rijswijk gewerkt aan de bovenleiding en de spoorwegbeveiliging. Op Station Delft zijn er werkzaamheden aan de staalconstructie van de lift naar een nieuw perron. Bij station Delft Campus wordt gewerkt aan de bovenleiding, wissels en spoorwegbeveiliging.

Door de werkzaamheden rijden er bussen in plaats van treinen tussen Den Haag Centraal en Schiedam Centrum, tussen Schiedam Centrum en Rotterdam Centraal is de dienstregeling aangepast van zaterdag 10 december 00.20 uur tot en met maandag 12 december 05.00 uur.


Foto: ANP