Karel 'Mini' de Rooij heeft al 37 jaar gestolen award in huis

23 February 2024, 08:18 uur
Den Haag & Regio
mainImage
PR

Hagenaar Karel de Rooij, beter bekend als Mini in het duo Mini & Maxi, blijkt al 37 jaar een gestolen award van producent Joop van den Ende in huis te hebben. Dat bekent de kleinkunstenaar vandaag in een interview met de krant AD.

De Rooij was in 1997 samen met Van den Ende op het Festival van Montreux toen de producent daar een Zilveren Roos won, zijn eerste grote internationale prijs. De prijs kreeg Van den Ende voor een tv-registratie van de eerste theatershow 'Sprakeloos' van Mini & Maxi. De Rooij kreeg de prijs in handen en besloot hem stiekem zelf te houden. "Het gebeurde in een roes", vertelt de artiest tegen de krant. "Ik dacht niet na. Was alleen maar ongelooflijk trots." De Award staat nu al 37 jaar op zijn schoorsteenmantel in Den Haag.

In het interview met AD geeft 77-jarige De Rooij aan zich daar nu voor te schamen. "Die prijs was voor Joop; voor de producent van het programma. Ik heb zijn eerste buitenlandse prijs gewoon achterover gedrukt. Nee, Joop weet nog niet dat ik hem heb, maar dat zal na dit verhaal snel veranderen... Ben ik eindelijk van dat knagende gevoel af. Ik heb er zo'n spijt van!"