Iris Hond start met workshops en concerten voor Haagse daklozen

27 February 2024, 13:48 uur
Den Haag & Regio
mainImage

De Nederlandse muzikante Iris Hond gaat muziekworkshops en concerten organiseren voor Haagse daklozen.

De Iris Hond Foundation start het muziekprogramma 'Music For Shelter' speciaal voor de cliënten van KesslerPerspektief in Den Haag, een organisatie gericht op maatschappelijke zorg en opvang. Het initiatief van pianiste Iris Hond heeft tot doel aandacht, plezier en troost te bieden aan mensen voor wie dit niet vanzelfsprekend is. De samenwerking heeft al geleid tot de schenking van twee piano's voor de locaties van KesslerPerspektief.

Iris Hond, een gerenommeerde pianiste bekend om haar uitverkochte zalen en indrukwekkende optredens van het Concertgebouw tot lokale opvangcentra, zet zich al langer in voor mensen in de maatschappelijke zorg en opvang. Zo organiseert de stichting jaarlijks het Haags Kersthuis in de Grote Kerk in Den Haag; een kerstdiner voor 650 dak- en thuislozen.

"In tijden van kwetsbaarheid kan muziek het verschil maken, waardoor mensen opnieuw veiligheid en geborgenheid kunnen ervaren. Door muziek laagdrempelig en toegankelijk te maken, streven we ernaar de waardigheid van onze deelnemers te vergroten", aldus Iris Hond.

KesslerPerspektief

KesslerPerspektief is voortgekomen uit een fusie tussen de maatschappelijke zorg- en opvangorganisaties Kessler Stichting (Den Haag) en Perspektief (Delft)/Arosa (Rotterdam). "De Music For Shelter gedachte past uitstekend bij onze visie om mensen een warm en gemeend welkom te geven en samen hun situatie te verlichten. Als partners zoals de Iris Hond Foundation daarbij helpen, zijn we zeer verheugd en werken we graag mee", zegt bestuurslid 
Bram Schinkelshoek.