mainImage

HMC Moeder- en Kindcentrum klaar voor eerste bevallingen

26 november 2021, 12:14 uur
Den Haag & Regio

Komende zondag 28 november wordt het HMC Sara de Bronovo Moeder- en Kindcentrum in het Westeinde Ziekenhuis in gebruik genomen. In dit gebouw komt de zorg voor (aanstaande) zwangere vrouwen, ouders/verzorgers en kinderen tot 18 jaar zoveel mogelijk samen.

"Er is 24 uur per dag een specialistisch team aanwezig”, vertelt Naomi Nathan van HMC. “Onze zorgverleners bieden optimale zorg en stemmen die af op ieders persoonlijke situatie. Het draait bij ons om family integrated care. Dat houdt in dat de zorg niet alleen óver het kind en de ouders gaat, maar dat zij er actief bij worden betrokken."

De afgelopen maanden zijn alle medewerkers van het HMC Sara de Bronovo Moeder- en Kindcentrum wegwijs gemaakt in het nieuwe gebouw en getraind, zodat zij vanaf dit weekend optimale zorg kunnen bieden. Vanaf zondag gaan de eerste moeders in het nieuwe centrum bevallen

Kinderadviesraad

Een kinderadviesraad, dat bestaat uit kinderen uit Den Haag van 10 tot 17 jaar, heeft meegedacht over de inrichting van de kinderafdeling in het Moeder- en Kindcentrum. Verschillende ruimtes, kamers en suites zijn met Haagse thema’s ingericht. Je ziet Haagse dieren en Haagse sporten terug in het Moeder- en Kindcentrum en bevallen kan in een kamer in Haagse sferen, zoals op het strand en bij het Kurhaus. Op advies van de kinderen is bij de balie een opstapje gemaakt zodat ook zij goed kunnen zien wat daar gebeurt.

 

 


Foto: HMC/Daniella van Bergen