Haagse scholier Jorn is Nederlands kampioen Patissier

25 March 2023, 10:25 uur
Den Haag & Regio
mainImage
mboRijnland

De school mboRijnland heeft vijf medailles gewonnen bij Skills The Finals, de vakwedstrijden voor het mbo. Eén van de winnaars is de 21-jarige Jorn Nieuwenhuis uit Den Haag die Nederlands kampioen werd in de categorie Patissier.

Jorn was totaal in shock toen tot hem doordrong dat hij goud had gewonnen in de finale in de RAI in Amsterdam. Zijn moeder was in tranen. De student Patisserie is speciaal vanuit Overijssel naar de randstad gekomen om les te krijgen van toppatissiers bij mboRijnland. Hij woont op kamers in Den Haag en werkt bij patisserie Jarreau, hofleverancier van het Koninklijk Huis, aan de Van Hoytemastraat in Den Haag. Jorn maakte voor Skills een prachtig showstuk voor het thema ‘Gouden Gard 90 jaar’ met een gouden van chocolade gemaakte garde, een prachtige taart en mooie gebakjes.

Andere medaillewinnaars waren Olivia van Leeuwen (19) uit Lisse (beste schoonheidsspecialiste) en Laura van Oort (20) uit Bodegraven (beste gastheer/gastvrouw). Zij wonnen een gouden medaille. Verder waren er bronzen medailles voor Sandjana Jitan (22) uit Zoetermeer (facilitair dienstverlener) en Cindy Wolvers (20) uit Hazerswoude-Rijndijk (bedrijfsadministrateur).

Koning Willem-Alexander vereerde de finalisten met een bezoek. Hij sprak uitgebreid met de studenten en docenten.

De school mboRijnland heeft twaalf vestigingen in zes verschillende steden: Alphen aan den Rijn, Gouda, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Waddinxveen, Woerden en Zoetermeer.