Voorburgs Dagblad | Grote handhavingsactie gemeente in Transvaal
mainImage

Grote handhavingsactie gemeente in Transvaal

27 november 2020, 17:56 uur
Den Haag & Regio

Gemeente, politie, Openbaar Ministerie, brandweer en HTM hebben donderdag een grote handhavingsactie gehouden in de wijk Transvaal als onderdeel van de aanpak Kaapseplein. Met het natrekken van signalen van bewoners, ondernemers en professionals over overlast, misstanden en mogelijke criminaliteit wil de gemeente de leefbaarheid en veiligheid in de wijk verbeteren.

De Haagse Pandbrigade constateerde bij 13 van de 15 gecontroleerde woningen uiteenlopende misstanden. Het ging daarbij vooral om kamerverhuur en hoge huurprijzen, zoals 1500 euro huur voor 71 m2.  

De HTM deelde bij controles op de trams 2, 4, 6, 11 en 12  in totaal 39 boetes van 55 euro uit voor reizen zonder geldig vervoersbewijs. Negen mensen werden uit de tram verwijderd omdat ze geen mondkapje droegen.

Bij de controle van honderden voertuigen uit de wijk inde belastingzaken alsnog 19.532 euro aan openstaande belastingschulden. Daarnaast kregen 9 voertuigen een wielklem, deelde de politie 10 bekeuringen uit voor het overtreden van verkeersregels, werd 1 persoon aangehouden voor het rijden onder invloed en deelde het parkeerteam 131 bekeuringen uit voor het niet betalen van parkeergeld en 23 voor het fout parkeren.