Grootste spinningmarathon ooit levert half miljoen euro op

24 March 2023, 13:03 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Het PR Bureau

De spinningmarathon van Stichting Fight Cancer, SportCity, SLAM! en Global Media & Entertainment heeft donderdag ruim een half miljoen euro opgeleverd voor onderzoek naar kanker.

Door op de spinningfiets te stappen bij één van de deelnemende SportCity-clubs kon iedereen helpen om geld bij elkaar te fietsen voor onderzoek naar behandelingen op maat voor jongvolwassenen met kanker. Onder anderen voetballer Ralf Seuntjens en hockeyer Dennis Warmerdam fietsten mee en deelden hun persoonlijke ervaring met de ziekte. Mensen die liever een donatie wilden doen in plaats van mee te spinnen, konden gemakkelijk via een Tikkie geld doneren.

Zo’n 2.100 mensen spinden mee, verspreid door het land. In Den Haag konden zij terecht bij de sportclubs in De Uithof en aan de Verheeskade.

Tekst gaat door onder foto.

Niet meer dodelijk

Directeur Stefanie van Rootselaar van Fight Cancer is erg blij met de grote opbrengst van de actie. "Geweldig dat we met onze partners dit bijzondere evenement hebben neergezet. En dat we zoveel mensen hebben geïnspireerd hebben om hun gevoel van onmacht om te zetten in kracht door mee te doen. Zij hebben met elkaar zo’n ongelooflijk mooi bedrag opgehaald voor onderzoek. Zo komen we weer dichterbij onze missie: samen bijdragen aan een wereld waarin kanker niet meer dodelijk is."