Getuigen gezocht van straatroof op 71-jarige man in Den Haag

22 February 2024, 16:42 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Politie

Een 71-jarige Hagenaar is afgelopen maandag op de Kritzingerstraat slachtoffer geworden van een straatroof door twee onbekende mannen. De politie is een onderzoek gestart en op zoek naar getuigen.

Rond 15.15 uur liep de man door de straat in het Transvaalkwartier toen hij plotseling door een zwarte scooter werd ingehaald. De twee mannen stapten van de scooter af kwamen op het slachtoffer af. Ze beroofden hem vervolgens van enkele persoonlijke eigendommen. Daarna gingen de twee er op de scooter weer vandoor. De man raakte bij de straatroof niet gewond. De politie is een onderzoek gestart, maar vooralsnog zijn de twee verdachten voortvluchtig.

De politie heeft een signalement van de overvaller vrijgegeven. Beide mannen voldoen aan hetzelfde signalement. Ze hebben een getinte huidskleur, zijn circa 1.65 meter lang, droegen een zwarte winterjas en een lichtblauwe spijkerbroek en hadden een zwarte scooterhelm op hun hoofd.

De politie komt graag in contact met mensen die iets gezien of gehoord hebben van deze straatroof. Contact opnemen met de politie kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.