Gemeente Den Haag blundert met informatieborden rondvaartboten

15 April 2024, 11:54 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Leonie Persoon (LinkedIn)

Leonie Persoon, eigenaar van het Haagse rondvaartbedrijf The Hague Boat, reageerde in eerste instantie enthousiast toen ze zag dat de gemeente Den Haag onlangs nieuwe informatieborden heeft geplaatst bij de opstapplaatsen van rondvaartboten. Ze had daar tenslotte een jaar geleden zelf om gevraagd.

Maar toen de gastvrouw en stadsgids de informatie op de borden las, verdween het positieve gevoel alweer snel. Er staan namelijk nogal wat fouten op, aldus Leonie Persoon. "Twee bedrijven zijn niet meer actief, telefoonnummers van sommigen kloppen niet. En anderen hebben een specifieke doelgroep waar een toerist niks aan heeft. Wat een gemiste kans!"

De onderneemster snapt niet dat het zo lang moet duren om nieuwe borden te plaatsen en waarom er dan ook nog van alles fout gaat. "We hebben alweer ruim een jaar geleden gevraagd om nieuwe informatieborden bij de opstapplaatsen van de rondvaartboten. Ineens waren ze er! Dan is het ongelofelijk om te ontdekken dat er niet even nagevraagd wordt of de informatie nog klopt."