Geluidsisolatie Fokker Terminal wordt veel duurder dan gedacht

29 November 2022, 17:57 uur
Den Haag & Regio
mainImage

Om de Fokker Terminal op de Binckhorst ook in de toekomst te kunnen blijven gebruiken als congreslocatie, moet de gemeente Den Haag extra geld beschikbaar stellen. De eerder door de gemeente toegezegde 1,4 miljoen euro voor de geluidsisolatie van het gebouw is niet genoeg, schrijft wethouder Robert van Asten van Stedelijke Ontwikkeling in een brief aan de gemeenteraad.

"Eind september is gebleken dat de eerder bedachte geluidreducerende maatregelen niet afdoende zijn voor de bastonen, waardoor naar verwachting nog niet aan de norm kan worden voldaan", aldus Van Asten.

Zonder extra maatregelen - die dus ook extra geld gaan kosten - gaan de bewoners van de naastgelegen nieuwbouwprojecten BinckBlocks, BinckPark en Linck (totaal 380 woningen en een parkeergarage) in de toekomst last krijgen van geluid bij sommige evenementen in het congres- en evenementengebouw.

De komende maanden worden daarom aanvullende onderzoeken uitgevoerd om te kijken welke extra maatregelen nodig zijn en wat die gaan kosten. Het stadsbestuur zal later daarvoor een nieuw investeringsvoorstel sturen aan de gemeenteraad.

Tekst gaat door onder foto.

Vergunningen onder voorwaarde

Om te voorkomen dat de vergunning voor de nieuwbouwplannen tot die tijd niet kunnen worden afgegeven, wil wethouder Robert van Asten van Stedelijke Ontwikkeling de vergunningen onder voorwaarde verlenen. De nieuwe woningen mogen niet in gebruik worden genomen totdat de Fokker Terminal alsnog voldoet aan de geluidsnormen.