mainImage

Geen incidenten tijdens persconferentie coronamaatregelen

26 november 2021, 23:10 uur
Den Haag & Regio

Een betoging tijdens de coronaconferentie van demissionair premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge in het centrum van Den Haag is vrijdag vreedzaam verlopen. Ongeveer honderd mensen hielden een lawaaiprotest op de Turfmarkt, waar onder meer het ministerie van Justitie en Veiligheid is gevestigd en waar de persconferentie werd gehouden, maar er waren geen ongeregeldheden.

Wel meldde de politie dat in het centrum van Den Haag en de omgeving daarvan een aantal mensen is aangehouden voor het bezit van illegaal vuurwerk of het niet tonen van een identiteitsbewijs. Over het aantal aangehouden personen liet de politie zich niet uit.

"Dankzij grote inzet en alertheid van de politie, is de avond in Den Haag rustig verlopen en zijn confrontaties voorkomen. De politie blijft wel alert", twitterde de gemeente Den Haag.

Kort voor het begin van de persconferentie had de gemeente een noodbevel afgekondigd voor het centrum van de stad. Bij eerdere coronapersconferenties waren ongeregeldheden uitgebroken. Hoewel het tijdens de persconferentie rustig bleef, breidde de gemeente het noodbevel in de loop van de avond uit van de binnenstad naar het Rijswijkseplein en omgeving. De gemeente besloot daartoe omdat ze nog steeds aanwijzingen had dat er mensen uit waren op het verstoren van de openbare orde.


Door: ANP | Foto: ANP