mainImage

Fotowedstrijd over Spinoza in Het Oude Centrum

3 september 2021, 12:23 uur
Den Haag & Regio

Wijkorganisatie Het Oude Centrum zoekt foto’s van de wijk die te maken hebben met Spinoza (1632-1677). Deze wereldberoemde filosoof woonde en werkte in de zeventiende eeuw aan de Paviljoensgracht.

Fotografen die mee willen doen aan de fotowedstrijd wordt gevraagd om foto’s te maken van het Oude Centrum zoals het eruit kan hebben gezien ten tijde van Spinoza. “Ga eropuit en fotografeer de wijk met deze filosoof in gedachte. Waar vond je deze man destijds terug? In een hofje? Op straat? Aan de gracht?” De foto’s kunnen tot 12 september worden ingestuurd naar [email protected] en mogen gemaakt zijn met een telefoon of een losse camera. In oktober worden alle foto's geëxposeerd op de Paviljoensgracht 56.

Benedictus de Spinoza (geboren als Baruch Spinoza) was een Nederlandse filosoof, lenzenslijper en politiek denker. Hij wordt beschouwd als een van de grondleggers van de Verlichting. Eind 1669 of begin 1670 verhuisde Spinoza naar Den Haag. Hij kreeg kost en inwoning bij een weduwe op de Stille Veerkade, maar toen dit te duur voor hem werd, verhuisde hij begin mei 1671 naar de Paviljoensgracht. Spinoza overleed in 1677 en werd begraven op het kerkhof van de Nieuwe Kerk aan het Spui.


Foto: Pixabay