Failliete Brouwerij Scheveningen overgenomen door De Prael

8 September 2022, 15:51 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Brouwerij Scheveningen

De in februari dit jaar failliet verklaarde Brouwerij Scheveningen is overgenomen door Brouwerij De Prael in Den Haag.

Brouwerij Scheveningen begon in 1996 met het brouwen van eigen bieren op Scheveningen, zoals de merken Zuidwester, Bomschuit en Scheveninger. Mede als gevolg van de coronapandemie kwam het bedrijf in financiële problemen waardoor een faillisement onafwendbaar bleek. Een curator is vervolgens op zoek genaan naar mogelijke overnamekandidaten.

De Prael en Brouwerij Scheveningen werkten al eerder samen. Zo werden sommige bieren van Brouwerij Scheveningen bij De Prael gebrouwen. Het Haagse bedrijf is op dit moment alles aan het inventariseren en zegt hard te werken aan een come back van de Scheveningse biermerken.

Tekst gaat door onder foto.

Favoriete bieren

Klanten van Brouwerij Scheveningen, particulieren en bedrijven, worden gevraagd om via een online formulier aan te geven in welke merken er het meeste interesse is. De meest favoriete bieren zullen dan zo snel mogelijk weer worden gebrouwen.

Brouwerij De Prael Den Haag is sinds april 2018 gevestigd aan het Esperantoplein. Meteen rechts van de hoofdingang staan vijf ketels met een gecombineerde brouwcapaciteit van zo’n kwart miljoen glazen bier per jaar. In het bedrijf werken veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die op die manier weer aan werk worden geholpen. In de eigen brouwerij wordt onder meer De Haegsche Prael gemaakt.