mainImage

Eisen tot zeven jaar cel voor voorbereiden liquidatie

13 januari 2022, 19:23 uur
Den Haag & Regio

Tegen drie mannen, waarvan twee Hagenaars van 26 en 36 jaar, zijn celstraffen tot zeven jaar geëist voor het voorbereiden van een moordaanslag op een man uit Soest.

In maart vorig jaar ontving de politie informatie van het Team Criminele Inlichtingen dat er een liquidatie op handen zou zijn. Drie dagen later werd de 36-jarige Hagenaar opgepakt. De man bleek intensief Whattsapp-contact te hebben gehad met een 26-jarige Hagenaar over de te plegen liquidatie. Justitie ziet de 26-jarige Hagenaar als de ‘makelaar’ die namens de onbekend gebleven opdrachtgever de moordopdracht heeft uitgezet.

De 36-jarige man zou 4.000 euro krijgen voor de aanslag. Hij hoopte ook dat de liquidatie hem meer aanzien zou geven in de onderwereld. “Laat me ook in de agga gangster crew bro”, appte hij aan de tussenpersoon. Waarop die antwoordde: “Na dit kijke we wnt hou me circle klein zeg je errlijk ma we kijke het aan gwn.”

Kalashnikov

De derde aangehouden man is een 20-jarige Amsterdammer. Hij zou aan de voorbereidingen hebben meegewerkt als chauffeur in de auto van zijn vader. Ook zou hij beschikt hebben over een kalashnikov-geweer. Aan een undercover-agent verklaarde de Amsterdammer dat hij in Servië vijftien kalashnikovs had gekocht. In zijn woning werd ook munitie voor dergelijke vuurwapens aangetroffen.

De rechter doet over twee weken uitspraak.