mainImage

Duitse kweker wint drie prijzen bij Haags Rozenconcours

2 juli 2022, 21:23 uur
Den Haag & Regio

Op het zestigste Internationale Rozenconcours in het Westbroekpark in Den Haag heeft de Duitse rozenkweker Kordes zaterdag een ‘hattrick’ gescoord. Met de ‘Coral Lions-Rose’ won de kweker de Gouden Roos, met roos ‘Better Times’ de Publieksprijs en ook de prijs voor Best geurende roos gaat naar Duitsland.

Een vakjury keurt de 350 rozen in het Westbroekpark een paar keer per jaar op kleur, bloei- en groei. Op het Rozenconcours wordt de vakjury aangevuld met genodigden uit binnen- en buitenland. Deze internationale jury verricht dan de laatste keuring. De roos met het hoogste aantal punten wordt bekroond als ‘Gouden Roos van de stad ’s-Gravenhage’.

De Gouden Roos van de vakjury ging dus naar Rosa ‘Coral Lions-Rose’ van kweker Kordes. Deze roos is een rosé trosroos, heeft een mooie diep rosé kleur, bloeit rijk, groeit compact en bereikt een hoogte van circa 70 cm.

Tekst gaat door onder foto.

Better Times & Kiss me Kate

Ook vallen de rozen van Kordes bij bezoekers van het Rosarium in de smaak. Met zijn roos ‘Better Times‘ krijgt Kordes de meeste stemmen van het publiek en wint de Publieksroos. Deze geel/rosé grootbloemige roos heeft een mooie heldere kleur, bloeit rijk, groeit compact en bereikt een hoogte van circa 70 cm.

Ook de prijs voor de best geurende roos gaat naar de Duitser. De Geurcommissie kent de meeste punten toe aan de roos ‘Kiss me Kate'. “Deze heerlijk geurende rosé klimroos heeft een mooie rosé kleur, bloeit rijk, groeit uitbundig en bereikt een hoogte van circa 300 cm”, aldus de jury.

 


Foto: Jurriaan Brobbel (www.hethaagsegroen.nl)