Voorburgs Dagblad | Drie zeer forse overschrijdingen maximum snelheid in 24 uur
mainImage

Drie zeer forse overschrijdingen maximum snelheid in 24 uur

26 november 2020, 17:36 uur
Den Haag & Regio

De Verkeerspolitie is binnen 24 uur drie keer geconfronteerd met snelheden die ver boven maximumsnelheid lagen. In alle gevallen is sowieso het rijbewijs van de bestuurder gevorderd.

Twee van de snelheidsduivels werden betrapt op de A12. De eerste reed op een volgens de videosurveillance druk tijdstip 180km/h daar waar 100km/h was toegestaan. Op dezelfde weg hield de Verkeerspolitie een controle bij wegwerkzaamheden. Op een stuk weg waar de maximumsnelheid was teruggebracht naar 70 km/u werden zij kort nadat de controle was gestart voorbijgereden door een automobilist 'met maar liefst 160 km/u'.  "Door deze bizarre snelheid hebben wij het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd en is hij aangemeld bij het CBR voor een zogeheten EMG-cursus,  Educatieve Maatregel Gedrag en verkeer", aldus de politie op twitter.

Onder het motto 'het kan natuurlijk altijd harder' werd ook nog eens een beginnend bestuurder betrapt op een snelheid van 235km/h daar waar 100km/h was toegestaan. Dat het met zo weinig ervaring en zulke snelheden niet altijd makkelijk is een wagen in bedwang te houden bleek toen ten tijde van de meting de bestuurder nog een inschattingsfout maakte waardoor bijna een ongeval ontstond.