Voorburgs Dagblad | Drie jaar cel voor overval Rijswijkseweg 2019
mainImage

Drie jaar cel voor overval Rijswijkseweg 2019

26 november 2020, 19:58 uur
Den Haag & Regio

De rechtbank heeft donderdag een 21-jarige man uit Sittard veroordeeld tot drie gevangenisstraf voor een overval in april 2019 op een appartement aan de Rijswijkseweg in Den Haag. De medebewoner van het appartement van het slachtoffer kreeg eerder al 22 maanden cel, een derde verdachte werd vrijgesproken.

Het slachtoffer werd thuis overvallen door vier mannen, de twee gemaskerde mannen sloegen de Hagenaar op zijn hoofd, de anderen richtten een vuurwapen op hem. Het bleek allemaal voor niets te zijn, de overvallers gingen er snel maar wel met lege handen vandoor.

De verdachte uit Sittard was die avond de enige overvaller zonder masker, waardoor het slachtoffer hem later kon herkennen. De rechtbank ging niet mee in het verhaal van de verdachte dat hij slechts op bezoek was bij een andere bewoonster in het pand. Omdat op zijn telefoon beelden waren te zien van een man met een een Kalashnikov en een pistool, had het OM vijf jaar geëist. De rechtbank vond het bezit van de wapens echter niet bewezen waardoor de uiteindelijke straf lager uit viel. 

 


Foto: ANP