mainImage

Drie Dutch Beer Challenge Awards voor Haagse brouwerij

11 september 2021, 10:08 uur
Den Haag & Regio

De Haagse brouwerij Kompaan heeft van de Dutch Beer Challenge Awards drie prijzen overhandigd gekregen.

De Hagenaars gingen naar huis met goud in de categorie Innovatie/Speciaal: Houtgelagerd voor het biertje ‘Charlie Charcoal - BA Imperial Stout Foreign Legion 2020’.

Verder waren er bronzen onderscheidingen voor ‘Handlanger - Double IPA’ in de categorie Amber Ale: Double/Imperial IPA en voor ‘Levensgenieter - New England IPA’ in de categorie Amber Ale: Session IPA.

De onderscheidingen werden al in april digitaal toegekend, maar konden eerder door corona niet fysiek worden overhandigd. De prijzen krijgen een ereplek op de trofeeënmuur in de thuishaven van Kompaan aan de Saturnusstraat in De Binckhorst.

De Dutch Beer Challenge, de eerste professionele bierwedstrijd in Nederland, werd in 2014 opgericht als antwoord op de groeiende interesse voor de biercultuur. Sindsdien groeide de wedstrijd uit tot een van de belangrijkste bierevenementen in Nederland.

Als overall winnaar van de zevende editie van de Dutch Beer Challenge is Nevel Artisan Ales uit Nijmegen de gelukkige met hun bier ‘Meander’. Dit bier won de gouden medaille in de categorie ‘Sour/Brett’ en was van alle gouden medailles dit jaar het bier met de meeste punten. Nevel Meander mag zich daarom een jaar lang het ‘Beste Bier van Nederland’ noemen.


Foto: De Kompaan