Documentaire over Haagse band Kane in première in Tuschinski Amsterdam

18 September 2023, 23:16 uur
Den Haag & Regio

De documentaireserie over de Haagse rockband Kane, die wordt uitgezonden door Videoland, gaat maandagavond 25 september in première in bioscoop Pathé Tuschinski in Amsterdam.

Een maand geleden maakte zanger Dinand Woesthoff van de in 2014 opgeheven Haagse rockband Kane bekend dat de video-on-demanddienst van RTL Nederland een vierdelige serie gaat uitzenden over de opkomst en ondergang van de groep.

De documentaire heet 'Kane A Story Recorded’ en is ook vanaf maandag 25 september in vier afleveringen te zien op Videoland. Voor de serie is gebruik gemaakt van honderden uren aan homevideos die de bandleden van Kane hadden gemaakt en nog steeds op de planken hadden liggen.

Woesthoff: "Het is voor ons vooral een bijzonder moment om met trots en verbazing achterom te kijken naar een soms bijna ongelooflijk avontuur vol passie en vuur, ups en downs, onderweg naar dromen en meer. Je moest er bij zijn om het te weten, dat sowieso, maar nu kunnen we het ook zelf terug zien door onze ogen van toen.

Tekst gaat door onder illustratie.

Reünieconcert

Videoland omschrijft de vierdelige serie als "typisch Kane: rauw, eerlijk en intens". "Een verhaal over vastberadenheid, grenzeloos succes, passie, diep verdriet, vriendschap, vakmanschap, voortdurende media-aandacht en chemie." Naast de archiefbeelden zijn ook nieuwe opnamen te zien, met onder anderen manager Edwin Jansen, oud-bandleden zoals Cyril Directie en Martijn Bosman, TMF-dj's Isabel Brinkman, Bridget Maasland en Daphne Bunskoek, radio-dj's Rob Stenders, Eric Corton en Giel Beelen. Ook de internationale topproducer Tim Palmer, platenbazen Tony Berk en Sara Silver en de vrouw van Dinand, Lucy Woesthoff, hebben meegewerkt.

Volgens ingewijden gaat Kane volgend jaar ook weer optreden, maar over een mogelijk reünieconcert is tot op heden nog niets officieel bekendgemaakt.

Kane werd in 1998 opgericht in Den Haag door zanger Dinand Woesthoff en gitarist Dennis van Leeuwen. De groep bracht negen albums uit en scoorde ruim twintig Top 40-hits, waaronder songs als ‘Where do I go now’, ‘So glad you made it’ en ‘Rain down on me’.