Dit zijn de genomineerden voor de Haagse Sportprijzen 2023

17 November 2023, 15:19 uur
Den Haag & Regio , Sport
mainImage
Sebastiaan Nederhoed

De genomineerden voor de Haagse Sportprijzen 2023 zijn bekend. Op basis van een longlist heeft de vakjury in zes categorieën steeds drie kandidaten geselecteerd die kans maken op de eretitel. Onder anderen breakdancer India Sardjoe, zeilster Marit Bouwmeester, voetballer Nathan Aké, hockeyclub HIJS en voetbalcoach Sarina Wiegman zijn genomineerd.

"2023 was een geweldig sportjaar voor Den Haag, waarin de Haagse sporters fantastische prestaties hebben neergezet", zegt wethouder Hilbert Bredemeijer van Sport. "Gouden medailles op WK’s, tickets voor de Olympische Spelen en het winnen van kampioenschappen. Tijdens het Haags Sportgala eren wij deze toppers. Zij zijn een voorbeeld voor zoveel Hagenaars, jong én oud, en inspireren mensen om ook te gaan sporten.”

Wie er dit jaar met de prijzen vandoor gaan wordt bepaald door zowel een vakjury als door de inwoners van Den Haag. Stemmen kan hier. De prijsuitreiking is op maandag 18 december tijdens het Haags Sportgala dat wordt gepresenteerd door acteur Bas Muijs. Mensen die online een stem uitbrengen maken kans op twee kaarten voor het Haags Sportgala.

Naast de Haagse Sportprijzen wordt dit jaar wederom de Richard Krajicek Prijs uitgereikt. Gedurende het jaar zijn er door Scholarshippers van de Krajicek Foundation tal van activiteiten georganiseerd om de Haagse wijken letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen. Het beste initiatief wint een mooie geldprijs die ten goede komt aan de playground in de wijk.

Tekst gaat door onder foto.

Foto: Sebastiaan Nederhoed

Genomineerden

Haagse sportvrouw van het jaar:
Selma Poutsma 
India Sardjoe 
Marit Bouwmeester

Haagse sportman van het jaar:
Nathan Aké
Luuc van Opzeeland
Tangui van Schingen

Haagse sportploeg van het jaar:
Bart Lambriex/Floris vd Werken
HIJS
Odile van Aanholt/Annette Duetz

Haags sporttalent van het jaar:
Sjors Lugthart
Maud van der Toorn
Joshua de Lange

Haagse sportcoach van het jaar:
Sarina Wiegman
Rick Peacock
Mark van Swieten

Haagse scheidsrechter van het jaar:
Ian Small
Ralph Stevens
Peter de Haan