Den Haag genomineerd voor Eurocities Award

25 May 2023, 11:35 uur
Den Haag & Regio

Den Haag is genomineerd voor een Eurocities Award. De gemeente maakt kans op een onderscheiding voor de manier waarop het haar inwoners en bedrijven heeft bijgestaan tijdens de energiecrisis.

De gemeente keerde onder meer aan 50.000 mensen een energietoeslag uit. Ook werd een informatiewebsite in acht talen opgezet, gingen energiecoaches aan de slag en kwamen er warme opvangplekken in de stad.

In de speciale categorie 'Managing the Energy Crisis' neemt Den Haag het op tegen Barcelona en Hamburg. De winnaar wordt op 14 juni bekend gemaakt in Brussel.

200 steden

Eurocities werd in 1986 opgericht door de burgemeesters van zes grote Europese steden. Vandaag de dag bestaat het netwerk uit meer dan 200 steden, gezamenlijk goed voor 130 miljoen inwoners verdeeld over 38 landen. Het belangrijkste doel van het netwerk is het stimuleren van een belangrijke rol voor lokale overheden in de landelijke politiek en economie. De organisatie probeert door middel van onderzoek, projecten, activiteiten en kennisevenementen bij te dragen aan het verkrijgen van meer invloed en inspraak voor haar de steden.