De Haagse Hogeschool start met nieuwe opleiding PABO/HALO

31 January 2023, 13:37 uur
Den Haag & Regio
mainImage

Het lerarentekort loopt in de regio Den Haag steeds verder op. Ook de vraag naar leraren die zowel voor de klas kunnen staan als bewegingsonderwijs kunnen geven is groot. Vanaf september 2023 kunnen studenten aan De Haagse Hogeschool daarom een nieuwe geïntegreerde PABO/HALO-opleiding volgen. In 4,5 jaar kunnen de studenten een dubbele bevoegdheid halen waarmee ze zowel als groepsleerkracht en als leraar lichamelijke opleiding kunnen werken in het basis- en voortgezet onderwijs.  

"We verwachten dat deze opleiding weer een nieuw soort startende leraren aantrekt", zegt Arend Hardorff, van het College van Bestuur van de school. "Met een dubbele bevoegdheid kunnen zij door hun brede inzetbaarheid op verschillende plekken in het onderwijs aan de slag, wat zorgt voor een gevarieerder carrièreverloop. Ook kunnen leraren met een dubbele bevoegdheid een belangrijke rol spelen bij het stimuleren van bewegend leren en het werken aan een gezondere school.”

Wethouder Hilbert Bredemeijer van Onderwijs, Jeugd en Sport is blij met de nieuwe opleiding. "Goed nieuws dat studenten in Den Haag vanaf deze zomer kunnen starten met de PABO/HALO aan De Haagse Hogeschool. Den Haag heeft iedere leraar hard nodig en deze opleidingsvariant spreekt weer een andere groep jonge leraren aan. Met een diploma van de PABO/HALO ben je breed inzetbaar en heb je nog meer diversiteit in je beroep.”  

Open Dag: 4 februari 

Mensen die meer willen weten over de nieuwe opleiding kunnen zaterdag 4 februari naar de Open Dag van De Haagse Hogeschool. Aanmelden kan op deze website.