mainImage

Cultureel seizoen start met Embassy Festival en Uit Festival

18 augustus 2022, 14:10 uur
Den Haag & Regio

Met een weekend vol vrolijke en verdiepende verrassingen start van vrijdag 2 tot en met zondag 4 september het nieuwe cultureel seizoen in Den Haag.

De opening van het cultuurseizoen met het Uit Festival Den Haag telt dit jaar meer dan dertig locaties door de hele stad met Open Huis, Uit in de Wijk en de Cultuurmarkt op het Lange Voorhout.

Na twee jaar een ingetogen en onzeker beleid vanwege corona staan de instellingen te popelen om hun nieuwe programmering te showen. Ook de programmering van het Embassy Festival op zaterdag 3 september zit vol verrassingen, met een smeltkroes van eten en drinken, muziek en performances van meer dan 50 landen.

Tekst gaat door onder foto.

Optredens

Tijdens het Uit Festival Den Haag wordt onder meer opgetreden door Rob Bolland & Friends, Sinfonia Rotterdam, Nona, Prins S. en de Geit, Danielle Schell, Thjum Arts, Amos Ben Tals OFFprojects en Creating Art Productions. Op de Cultuurmarkt staan meer dan 60 culturele instellingen.

Het Embassy Festival biedt drie themapodia met internationale optredens van onder meer Lambert, The Breath, Sindicato Sonico en Zuco 103. Bijna alle deelnemende landen serveren vers bereidde ‘signature dishes’.