Bekende namen in Comité van Aanbeveling Taal Aan Zee

22 June 2024, 08:04 uur
Den Haag & Regio
mainImage
gemeente Den Haag (CC BY 3.0)

De Haagse organisatie Taal aan Zee bestaat tien jaar en vierde dat onlangs in Theater aan het Spui. Tijdens het jubileumfeest werden door directeur Ingrid Suasso ook de leden van het nieuw opgerichte Comité van Aanbeveling voorgesteld.

Oud-wethouder Rabin Baldewsingh (foto), presentator Splinter Chabot, oud-wethouder Ingrid van Engelshoven, oud-Tweede Kamerlid Kathleen Ferrier, directeur Martine Gosselink van het Mauritshuis, presentator Leila Prnjavorac en columnist Sheila Sitalsing dragen de organisatie een warm hart toe en maken daarom deel uit van het Comité van Aanbeveling.

Vrijwilligers van Taal Aan Zee geven taallessen aan nieuwkomers die het Nederlands niet of nauwelijks beheersen.

Ingrid van Engelshoven: “Taal is en blijft de sleutel voor participatie in de samenleving. Taal aan zee geeft nieuwkomers toegang tot onze taal en daarmee een warm welkom in onze samenleving.”

Martine Gosselink: “”Alles begint met lezen”, hoor je dikwijls. Een waarheid als een koe. Nu nog die koe bij de horens vatten om het leesniveau van Nederland stevig op te krikken. Dit onderwerp verdient alle aandacht en steun ik van harte.”

Sheila Sitalsing: “We hebben een gemeenschappelijke taal nodig, want we moeten met elkaar praten, praten, praten. Om elkaar te kunnen begrijpen, om elkaar te leren waarderen en om elkaars pijn en vreugde te kunnen voelen.”