Actuele informatie over strandveiligheid ook op tv en online

9 July 2024, 10:47 uur
Den Haag & Regio
mainImage

Actuele informatie over de strandveiligheid is voortaan ook te zien op de landelijke televisie en op meer plekken online. Verschillende partijen werken daarvoor samen in het landelijk project Het Strand Veilig.

Het Nederlands Instituut Veiligheid Zwemlocaties, de Reddingsbrigade, KNRM en veiligheidsregio’s hebben de handen ineen geslagen om het niveau van veiligheid op het strand te verhogen. Sinds deze week kunnen strandbezoekers zich via de Strand App, het RTL Ontbijtnieuws en Buienradar laten informeren over de actuele veiligheidssituatie aan de Nederlandse kust.

In de Strand App kunnen strandbezoekers de locaties van de reddingsposten zien en of ze op dat moment geopend zijn. Er is ook te zien hoe de reddingsposten te bereiken zijn en welke waarschuwingsvlaggen gehesen zijn. Strandbezoekers die de app downloaden en hun telefoon daarvoor juist instellen, kunnen meldingen ontvangen als er bijvoorbeeld een waarschuwingsvlag is gehesen.

RTL Ontbijtnieuws besteedt gedurende de zomermaanden dagelijks aandacht aan strandveiligheid. Onder het blokje ‘strandweer’ worden tijdens de weerberichten per kustprovincie algemene adviezen gegeven. Naast het RTL Ontbijtnieuws zet RTL ook haar andere kanalen in om strandveiligheidsinformatie te delen met het publiek. Naast de gebruikelijke social media en websites is vanaf deze week ook in de Buienradar-app van RTL de actuele strandveiligheidsinformatie en de openstelling van de reddingsposten langs de kust te vinden.

Tekst gaat door onder foto.

Foto: PR.

Downloaden

De Strand App kan vanuit zowel de Google Playstore als de Apple App-Store worden gedownload. De gemeente Den Haag, gemeente Schouwen-Duiveland, Gemeente Wassenaar en Veiligheidsregio Haaglanden brengen de Strand App de komende periode via verschillende kanalen onder de aandacht om zoveel mogelijk strandbezoekers te overtuigen deze app te downloaden. Kijk voor meer informatie op Strand-app.nl.