mainImage

Achttien katten uit huis gehaald van overleden vrouw

18 januari 2022, 18:38 uur
Den Haag & Regio

Medewerkers van de Dierenambulance Den Haag hebben achttien katten weggehaald uit een huis waar al langere tijd het lichaam van een overleden vrouw lag. 

"Schrijnend." Zo beschreven de vrijwilligers de situatie die zij woensdagavond 12 januari aantroffen. De politie schakelde de dierenambulance in, nadat zij heel veel katten aantroffen in een benedenwoning waarvan de bewoner vermoedelijk al meer dan een maand overleden in huis lag.

"De katten zaten vast in een woning van ongeveer tachtig vierkante meter, waarvan de ramen waren gesloten, zonder voldoende eten en geen mogelijkheid om naar buiten te gaan. De omstandigheden waarin onze ambulancechauffeurs de katten aantroffen waren triest en bijna onrealistisch. Gelukkig maken we dit niet vaak mee."

Twee ambulancechauffeurs kwamen ter plekke en vingen die avond gelijk achttien katten. Een derde chauffeur sprong bij, omdat er anders niet genoeg mandjes waren. Verspreid over de twee ambulances brachten de chauffeurs de dieren naar het hospitaal van de Dierenambulance. Voor de zekerheid werden in de woning enkele vangkooien neergezet met eten erin. De chauffeurs zijn de volgende dag gaan kijken of er meer katten te vinden waren. Dat was niet het geval.

Lekkage

Dankzij een lekkage in de badkamer van de woning hadden de katten water. Dat is hun redding geweest. Alle katten waren angstig en ondervoed. Elf katten zijn overgebracht naar Dierenasiel Het Julianalaantje in Rijswijk. Zeven katten die er slechter aan toe zijn, extreem ondervoed of angstig, blijven in het hospitaal voor behandeling.


Foto: Dierenambulance Den Haag