Voorburgs Dagblad | Zo’n huisarts vind je niet snel meer…..

Zo’n huisarts vind je niet snel meer…..

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Ik was gisteren in positieve zin enorm verbaasd dat honderden inwoners in een lange rij uren stonden te wachten om aan het Oosteinde de kersverse pensioenganger Dr. Roel Haarlem nog even de hand te schudden en te bedanken. Roel was uniek, zoals uiteraard iedereen dat is, maar waar vind je een arts die na het consult vaak nog even in het steegje met je meeliep en je persoonlijk uitzwaaide? Maar vooral zijn medische inschattingen waren van een hoog niveau. Ik heb dat altijd als heel bijzonder ervaren. Als ik bijvoorbeeld met veel stress binnen kwam, zei hij meteen: ‘Jongen, is het weer zover? Ga eerst eens rustig zitten. Ben je gelukkig….?’

Daarbij kon je met hem werkelijk alles delen. Ook z’n humor was uiterst prettig om te ervaren. We hebben toch vaak wel om allerlei zaken gelachen. Ook bij mij voelt het alsof er een stukje van je leven wordt afgesloten. “Die jonge vent ga ik niet meer overleven”, zei iemand in de rij dan ook heel treffend en wijzend naar zijn opvolger Kevin Claessen waarvoor de lat hoog ligt. Maar zoals Ronaldo, Messi en Cruijff niet zijn te evenaren, zo is ook een fenomeen als Roel Haarlem niet te vervangen.

Waar was de burgemeester gisteren eigenlijk? Als zo’n fenomeen in Voorburg afscheid neemt, dan mag je toch op z’n minst een reactie vanuit het stadhuis verwachten. Misschien komt dat nog….Er hebben inwoners om veel minder een beeldje of een lintje gekregen. Jammer, een gemiste kans. Het zal Roel overigens niet uitmaken. Hij heeft daar volgens mij niet zoveel mee.

Roel, het ga je goed. Ik hoop dat je op een bepaalde manier nog bij de gemeenschap in Leidschendam-Voorburg betrokken blijft.  

Bart Bakker is journalist en eindredacteur van Voorburgs Dagblad


Door: Bart Bakker | Foto: Digitaal Dagblad