Voorburgs Dagblad | Voorburgs Dagblad maakt een enorme groei door

Voorburgs Dagblad maakt een enorme groei door

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Voorburgs Dagblad heeft een topjaar achter de rug. Vanuit de uitgeverij zijn dan ook allerlei verdere investeringen gedaan. Dit betekent dat ons digitale dagblad in januari een volledig op maat gemaakte eigen digitaal platform krijgt. Dit geldt overigens voor de tien edities die bij Digitaal Dagblad BV horen. Voor onze partners zullen de mogelijkheden daarom verder worden vergroot. Ook onze lezers gaan meeprofiteren van de succesvolle periode. Zo zal de redactie dagelijks, (zeven dagen per week) vanaf vandaag gemiddeld vijftien tot twintig artikelen gaan publiceren. De hele dag door worden er dus artikelen geplaatst. Hiermee vergoot Voorburgs Dagblad zijn rol als leidende online speler binnen Leidschendam-Voorburg.

Download daarom onze App via Playstore of neem een gratis abonnement op onze E-paper door je mailadres even door te geven. Het nieuws zal ons nimmer ontgaan. Van iedere omgevallen lantaarnpaal, gedumpte afvalzak tot moordzaak zal in de krant zijn  terug te vinden. Iedere dag rond 19.00 wordt de E-paper met alle artikelen van die dag verstuurd.

Onze redactie is zichtbaar bij veel openbare bijeenkomsten, vergaderingen en gaat op veel uitnodigingen in. Zodoende is er een groot netwerk opgebouwd. Zichtbaarheid en kwaliteit zijn bepalende factoren.

Tevens is er een nauwe samenwerking met Dagblad070, onze redactie voor Den Haag. Ook daar ben ik nauw bij betrokken. Zowel in redactioneel als commercieel opzicht. Dagblad070 maakt overigens gemiddeld 30 artikelen per dag, zeven dagen per week.....In Den Haag is Dagblad070 binnen een jaar een bepalende online speler geworden.

In januari bestaat Voorburgs Dagblad in deze hoedanigheid vier jaar. Ik ben trots op het bereikte resultaat. Dagelijks bereiken we met de krant zelf duizenden lezers. Inmiddels zijn er meer dan 5.000 volgers via Facebook en deze week meer dan 2.000 via twitter. Het moge duidelijk zijn dat er sprake is van een groot bereik.

We geven presentaties aan ondernemers en maken maandelijks een online analyse voor onze partners. Ondernemers, maatschappelijke organisaties en overheden worden dan ook van harte uitgenodigd om dit eens te ervaren. Het lokale media-landschap verandert in een rap tempo. Het is geweldig om hier een bijdrage aan te leveren en in mee te groeien.

Ik deel dan ook graag mijn ervaringen, want het is fascinerend hoe de (online) media er anno 2019 uit gaat zien en kansen biedt voor ondernemers. Papieren kranten zullen alleen maar duurder worden en een steeds kleiner bereik krijgen. Spijtig voor de collega's, maar het is de (harde) realiteit.

Bart Bakker is journalist, eindredacteur en online-adviseur. In deze hoedanigheid is hij nauw bij betrokken bij Voorburgs Dagblad en Dagblad070.

[email protected] 


Foto: Digitaal Dagblad