Voorburgs Dagblad | Riool Reinigings Service: Niet altijd vies werk

Riool Reinigings Service: Niet altijd vies werk

mainImage

Mijn naam is Erik de Bruijn, 51 jaar en inmiddels 18 jaar bedrijfsleider bij de RRS in Den Haag. Ik ben 22 jaar gelukkig getrouwd en vader van een dochter en een zoon. Mijn hobby's zijn wielrennen, voertuigtechniek waarvan auto's in het bijzonder en barbecuen.

Er is mij gevraagd of ik een column wilde schrijven voor het Voorburgs Dagblad, het lijkt mij leuk om iets meer over mijzelf, maar vooral over mijn werk te delen met de mensen die dit dagblad lezen. RRS is ook wel Riool Reinigings Service en bij veel mensen bekend van de gele busjes en vrachtwagens. Het is een landelijke organisatie met 11 vestigingen en ongeveer 400 werknemers. Bij de vestiging Den Haag werken zo'n 65 mensen in binnen- en buitendienst.

Vaak wordt gedacht dat het vies werk is, maar dat valt in de praktijk juist vaak heel erg mee. Uiteraard komt het wel eens voor dat je een smerig toilet moet ontstoppen maar het merendeel van de werkzaamheden zijn niet echt vies te noemen.

We maken ook veel leuke zaken mee, in volgende columns zal ik een aantal van deze zaken proberen te omschrijven zodat de mensen die dit leuk vinden een indruk krijgen van ons werk.

Wij als RRS Den Haag lossen op werkdagen zo'n 200 verstoppingen per dag op, in het weekend ongeveer 20 a 30 per dag. RRS is 24 uur per dag bereikbaar en we hebben ook 24 uur per dag monteurs op de weg. 's-avonds en in het weekend richten we ons vooral op spoedeisende zaken zoals onderlopende woningen en toilet verstoppingen. Een verstopping kan voor degene die er mee te maken krijgt best een traumatische ervaring zijn hebben wij gemerkt, onze ervaren monteurs weten er meestal wel raad mee en lossen de verstopping snel en netjes op. Uiteraard zit het ook wel eens tegen en dat zijn de zaken die het meest in het geheugen blijven hangen en daarover zal ik in mijn volgende column wat meer uitweiden.