Voorburgs Dagblad | Multifunctioneel inzetbaar

Multifunctioneel inzetbaar

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Er is met name in de (grote) steden nog steeds een krapte op de Nederlandse woningmarkt te zien voor zowel koop als huur. Maar we merken ook in sommige prijssegmenten dat het langer duurt voordat een woning definitief is verkocht.

Vanwege de  (nog steeds) lage rente zijn woningen niet alleen uitermate interessant voor de particuliere markt, maar ook voor beleggers. Ook bij het aankopen en vervolgens verhuren van  (beleggings)woningen kunnen wij van absolute toegevoegde waarde zijn.

Een woning kopen en vervolgens verhuren is veelal minder eenvoudig dan het lijkt. Er komt namelijk veel meer bij kijken dan men in eerste instantie denkt. Bovendien is het huurrecht in Nederland behoorlijk stringent en er zijn veel (dwingende) wettelijke regels waar de verhuurder (de eigenaar) zich aan moet houden.

En vlak ook de risico's niet uit.  Wat moet je doen als er een wietplantage is aangelegd door de huurder of als de huurder een wanbetaler blijkt te zijn...?

Het gebruiken van de juiste huurovereenkomst (en daar gaat het dus vaak mis) biedt ook een eigenaar (meer) mogelijkheden.

Wij zien in de praktijk dat dit vaak enorm fout gaat en dan is het leed echt niet te overzien.  Wij overzien ieder aspect van 'alle' stappen waardoor er gegarandeerd geen misstappen worden gezet.

Meijs & Alink is niet alleen bekend met de lokale woningmarkt maar ook thuis in rendementsberekeningen en het (ingewikkelde) huurrecht met alle van belang zijnde fiscale regels.

Interesse gewekt? We gaan graag met u in gesprek (!)

Benedikte Zijlstra is directeur/ eigenaar van Meijs & Alink NVM Makelaardij en Consultancy. 

 

 


Foto: Digitaal Dagblad