Voorburgs Dagblad | Leren door doen.....

Leren door doen.....

mainImage

Mensen vragen weleens waarom het werkt wat ik doe, want ik doe niets nieuws. Het enige wat ik doe is mensen blij maken en dat is geen nieuw product of een nieuwe uitvinding. Als je er van overtuigd bent dat iets werkt, dan werkt het toch voor jou? Er is een mooi woord voor de oplossing voor heel veel problemen, namelijk; “DOEN”.

Ik speelde vroeger weleens het spel; Doen, Durf of de Waarheid, nu is dat doen, durven én de waarheid geworden. Als ik drie jaar geleden niet was begonnen met een parfum webshop, wat totaal niet rendabel was, had ik StudentSite nu waarschijnlijk niet eens gehad. Ik had zoveel vragen, op school leer je heel veel, maar veel stof is theoretisch van aard. Ik wilde het meemaken, leren door te doen. Soms moet je onderuitgaan voordat je weer verder kunt komen. Ik zeg altijd maar zo: “als je met beide benen op de grond staat, kom je geen stap verder”.

Uiteraard kun je veel informatie vinden op internet en bij vrienden en familie, dat is een hele goede start, maar ga er ook vooral op uit. Probeer het gewoon! Wat mij altijd helpt is denken aan het ergste wat er op zo’n moment kan gebeuren. 

Door te doen leer je wat je kan, wat je denkt dat je kan, wat je denkt dat je niet kan en wat je gewoon echt nooit meer moet doen. Veiligheid zorgt voor beperking, want als je altijd iets hebt om op terug te vallen, zal je nooit het risico nemen om een grote stap te zetten. Toen ik 100% voor StudentSite ging besefte ik meteen dat ik geen vast inkomen meer zou hebben, wat ik trouwens totaal niet erg vond, maar de “veiligheid” was wel weg wat er direct voor zorgde dat ik maandelijkse inkomsten ging creëren met StudentSite. Je kunt zeggen dat ik dus verder ben gekomen door afstand te nemen van veiligheid.

Ook al ben ik pas 23, ook ik had dingen eerder willen doen. Zoals Nike het mooi zegt: “Just do it”.

Luke Koppe is een talentvolle Voorburgse ondernemer. Hij deelt zijn ervaringen.