Voorburgs Dagblad | Lentekriebels…

Lentekriebels…

mainImage

Als we naar buiten kijken denken we volgens mij allemaal het zelfde. We willen weer lentekriebels. Kriebels omdat het weer wat langer licht is in de avond. Kriebels bij het zien van de voorjaarsbolletjes welke ontwaken uit de grond. Zo begint ook het trouwseizoen weer aan te trekken en dat levert ook aardig wat kriebels op. Tegen alle bruidsparen zeg ik dan ook volmondig: “geniet van alles, want dit komt nooit meer terug!”

Als u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten, moet u aan een aantal zaken denken. Voor een huwelijk of een geregistreerd partnerschap moet u bijvoorbeeld voldoen aan bepaalde voorwaarden. Beiden zijn 18 jaar of ouder. U mag niet al met iemand anders getrouwd zijn of een partnerschap hebben. Bepaalde familieleden mogen niet met elkaar trouwen en als we nog wat verder in de materie duiken heeft u toestemming nodig van de curator of kantonrechter als u onder curatele staat. Helemaal niet erg om daar eens vooraf bij stil te staan. Het is per slot van rekening niet even een pak suiker dat u koopt bij de supermarkt.

Vragen van deze aard krijg ik, voordat ik daadwerkelijk mee ga liften langs de zijlijn van de levens van een bruidspaar, vaak in mijn mailbox of per telefoon. Zo’n eerste contact is  enorm belangrijk. De klik moet er zijn. Het gevoel van vertrouwen en toevertrouwen dat moet groeien. Zo kan ik me gaan voorbereiden. Een toespraak helemaal passend bij een bruidspaar zal onder mijn handen geboren worden en een knallend begin van een van de mooiste dagen uit een mensenleven is dan bijna een feit!

Zo gaven Antoine en Marloes elkaar vorige week het JA-woord. Eerder sloten ze een geregistreerd partnerschap af. Inmiddels twee lieve koters rijker klaar voor het huwelijk. Bij de omzetting naar een huwelijk zijn er geen getuigen meer nodig. Ik snapte heel goed dat het bruidspaar deze dag toch graag de getuigen van toen weer die belangrijke rol wilde geven. Ik maakte een speciale akte, zodat de vier getuigen toch deel uitmaakten van dit prachtige moment.

Er zijn heel wat manieren om samen verder te gaan. Ieder kiest een passende manier. En dat maakt het zo bijzonder. Elke keer maar weer.

En voor een ding zorgt het zeker…die kriebels!

- Uit privacyoverwegingen zijn de namen van het bruidspaar gewijzigd -

Gaat u trouwen en bent u benieuwd naar een persoonlijke huwelijksceremonie op elke gewenste locatie? Kijk eens voor inspiratie op mijn website: www.liefbruidspaar.nl

Ivonne de Natris is trouwambtenaar, oftewel BABS en sluit huwelijken door het hele land.