Voorburgs Dagblad | Klopjacht kan beginnen

Klopjacht kan beginnen

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Op het moment dat de onvermoeibare fotograaf Ap de Heus bijna net zoveel foto’s stuurde van scooterrijders en bromfietsers in de Herenstraat en omgeving als van de vuilniszakken op straat, was dat voor mij de bekende druppel.

Het Huygenskwartier is namelijk vrijwel dagelijks in de praktijk mijn kantoor. Ik start de dag met het halen van twee cappuccino's en een croissantje bij Coffee Works op de hoek van de Van Schagenstraat waar bij Your Hair Salon overigens ook mijn vaste kapster Rowan werkt.

Door mijn bezoekjes aan Coffee Works, met overigens uiterst vriendelijke medewerkers achter de counter, krijg ik niet alleen veel nieuwtjes te horen, maar hoor je ook regelmatig zaken die de inwoners van Voorburg bezighouden. Ik kan u inmiddels verzekeren, het scooterterreur en de afvalproblematiek staan hoog genoteerd.

Het moet daarom nu eens echt afgelopen zijn. De chef van de politie, Jaap Kok en burgemeester Klaas Tigelaar, beiden verantwoordelijk voor de veiligheid in de gemeente, slagen er niet in om het probleem van de hard rijdende scooterrijders en bromfietsers in de Herenstraat en omgeving op te lossen.

Letselschadespecialist Rolf van der Toorn krijgt het straks nog drukker als de gemeente, politie en de scooterrijders de ene claim na de andere krijgen als er iemand gewond raakt. Dit is nu echt een kwestie van tijd aan het worden.

Ook ik ervaar dat het soms gevaarlijk is om in het Huygenskwartier rond te lopen. Sterker nog, als ik voor de deur van cafe ‘Het Torentje’ in de Franse Kerkstraat samen met Frits Wester de laatste roddels sta door te nemen, moeten we regelmatig elkaars leven redden door elkaar weg te trekken als er weer zo’n hard scheurende scooterrijder aan komt rijden.

En wat te denken van de inmiddels beroemde avondwandelingen van wethouder Astrid van Eekelen door het gebied waardoor ze veel inspiratie krijgt? Het zou toch doodzonde zijn als zo’n actieve wethouder er voor kiest om, vanwege de scooters en de bromfietsers, haar avondwandeling te verplaatsen.

Ik ben er zelf klaar mee om mijn badmintonwedstrijden tegen onder meer Dave Fisser, woonachtig in de Herenstraat, op Westvliet te moeten staken als ik na een wandeling door het gebied bijna mijn liezen afscheur omdat ik regelmatig in een reflex opzij moet springen. Zo lenig ben ik tenslotte ook niet meer. Kortom, laten we er nu eens iets aan gaan doen om er voor te zorgen dat scooterrijders en bromfietsers niet meer door het Huygenskwartier scheuren. Ik lever graag mijn aandeel door, net als de vuilniszakken, wekelijks foto’s van deze ‘verdachten’ te plaatsen.

Gaan ze eindelijk tot bezinning komen? Of wordt het een kansloze zaak? Ik hoop dat het probleem snel wordt opgelost, want we laten het mooie Huygenskwartier (waar de gemeente tonnen in investeert) niet zomaar kapot maken.

Als dit projectje is afgrond, gaan we daarna iets verzinnen om de wielrenners, die met een waas voor hun ogen door de Herenstraat fietsen, een gezicht te geven..

Tot ziens in het Huygenskwartier (!) Houd uw telefoontje gereed om foto’s te maken van de scooterrijders en bromfietsers.....

Bart Bakker is journalist en eindredacteur van Voorburgs Dagblad


Foto: Digitaal Dagblad