Voorburgs Dagblad | Ik heb een gat in de markt gevonden.....(!)

Ik heb een gat in de markt gevonden.....(!)

mainImage

Maar dan niet zoals je een gat in de markt verwacht… Het verhaal achter mijn bedrijf, de keuzes die ik heb gemaakt en mijn eigen “WHY” zijn begonnen door dat gat in de markt. Het lijkt soms alsof bedrijven aan het tinderen zijn. Ook al ben je verschrikkelijk goed in wat je echt leuk vindt, is dat niet altijd genoeg om aan de bak te komen. Er bevindt zich een gat tussen studenten en bedrijven.

Gelukkig wordt het steeds minder en beginnen bedrijven in te zien dat niveau niet altijd een goed meetinstrument is om mensen op te beoordelen. En het is logisch, ze hebben vaak geen tijd om uitvoerige processen door te lopen om te bepalen of iemand echt bij het bedrijf past of niet. Voor alles valt iets te zeggen. Maar iemand die zichzelf niet goed kan verkopen, kan alsnog heel waardevol zijn. Het is juist de kunst om dat bij iemand naar boven te halen.

Onlangs heb ik een seminar mogen verzorgen bij de 'Klaar voor de start' borrel. Hier heb ik ondernemers meegenomen in het hoofd van een millennial. De “ja” knikkende studenten die ook bij mijn presentatie kwamen kijken, gaven hiermee aan dat zij dit probleem herkennen. Moet je dan doorstuderen om een goede baan te krijgen? Nee, er zijn zat mensen succesvol geworden zonder papiertje. Maar wat is succesvol nou eigenlijk? En hoe weet je nou wat je echt leuk vindt als je de kans niet krijgt om het echt te doen?

Ik ben 22 jaar en ik werk met studenten. Sterker nog, ik ben er zelf nog een. Ik gebruik vaak het woord “student”. Maar geen zorgen, ik maak geen onderscheid. De wisselwerking tussen generaties is heel gaaf. Wij leren niet alleen van mensen met ervaring, maar zij leren ook van ons. Het koppelen, helpen en blij maken van mensen is het mooiste wat er is. In mijn komende columns ga ik jou dan ook inspireren door met een frisse blik over uiteenlopende te schrijven. Blijf mij volgen (!)

Voorburger Luke Koppe is een jonge talentvolle ondernemer.