Hondenweer

23 September 2023, 08:27 uur
Columns
mainImage

Vroeger begreep ik nooit waarom we slecht weer hondenweer noemden. Want eigenlijk zou mooi weer toch juist het ideale hondenweer moeten zijn? Wie wil er nou naar buiten als het regent? Geen hond!

Maar toen labradoodle Skippy bij mij kwam wonen veranderde dat beeld 180 graden. Wanneer de eerste blaadjes van de bomen vallen, ga ik tegenwoordig alvast shoppen voor een goede jas en probeer ik of mijn Timberlands nog een beetje lekker zitten.

Ik zou mezelf geen buitenmens willen noemen. Ja, in de zomer. Heerlijk! Maar in de winter kruip ik echt liever onder een dekentje dan dat ik buiten ben. En dan is er gelukkig nog de hond. En het hondenweer. Waar ik ’s winters normaal alleen van de voordeur naar de auto liep, ben ik tegenwoordig meerdere keren per dag buiten. Hondenweer of geen hondenweer. Heerlijk!

Het is eigenlijk net als met sporten. Het kost soms wat moeite om even van de bank af te komen. Maar als je eenmaal bent geweest is het zalig. En echt waar, juist met hondenweer.

Regelmatig een frisse en natte neus halen, dat wil toch iedereen? Nou, Skippy kan nog wel wat uitlaatmaatjes en oppasadresjes gebruiken om haar alleenstaande hondenvader af en toe te helpen. Dus hou je ook van hondenweer? Of zoek je een excuus om een nieuwe jas te kopen? Dan hoor ik het wel. De zomer was heerlijk, maar laat dat hondenweer maar komen.