Hondenbeet

23 May 2018, 07:21 uur
Columns
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Rolf van der Toorn van Van der Toorn Personenschade vertelt over belevenissen in zijn vak als letselschadespecialist. Hieronder volgt een verhaal over een hondenbeet.

,,Het was mooi weer en ik had zin om even naar het park te lopen. Er waren veel mensen in het park en ook een paar honden. Ik zat te kijken naar twee honden die vrolijk om elkaar heen renden, toen ik opeens naar voren werd geduwd. Ik weet nog dat ik verbaasd omkeek naar de grommende hond. Ik hoorde zijn baasje roepen, maar de hond leek wel gek geworden. Hij beet in mijn bil en bovenbeen''.

,,Ik probeerde hem van me af te duwen, maar dat werkte alleen averechts. Geen idee waarom ik werd aangevallen. Misschien stond ik in de weg ofzo. De eigenaar van de hond kreeg hem uiteindelijk rustig. Hij bood zijn excuses aan en zei dat de hond anders nooit zo deed. Hij was zelf ook geschrokken. Ik wilde alleen maar weg en naar de huisartsenpost. Gelukkig dacht ik er nog net aan om hem naar zijn gegevens te vragen. Anders had ik niet eens mijn schade vergoed gekregen''.

,,Van mijn schoonzus kreeg ik het advies om mijn letselschade te gaan verhalen, want de littekens zagen er best lelijk uit. Een medewerker van Van der Toorn Personenschade heeft de eigenaar van de hond gebeld en gevraagd of hij verzekerd was. Hij had gelukkig een aansprakelijkheidsverzekering, want dat blijkt dus niet verplicht te zijn. Van der Toorn heeft toen deze schade kosteloos voor mij kunnen regelen met deze verzekeraar''.

,,Uiteindelijk heb ik zelfs de kosten van plastische chirurgie vergoed gekregen. Ik ben heel tevreden met het resultaat en met de hulp die ik heb gekregen. Zelf had ik nooit zo durven aandringen bij die verzekeraar. Ik kan het nu toch met een goed gevoel afsluiten''.