Voorburgs Dagblad | Het gevaar dat Binckhorst heet

Het gevaar dat Binckhorst heet

mainImage

Onze politici, van links tot rechts, van coalitie tot oppositie, hebben het grote gevaar ontdekt. De ontwikkeling van Binckhorst. In mijn jeugd, en dat is al wat jaartjes geleden, werd je gewaarschuwd dat de Binckhorst vol zat met schorriemorrie. Dat je vooral niet door de Binckhorst moest fietsen als je uit wilde gaan in Den Haag. Veel te gevaarlijk!

Niet dat dat klopte want ik heb er jarenlang doorheen gefietst en er is niets gebeurd. Bleek overigens ook uit de misdaadcijfers die in de Binckhorst altijd erg laag waren. Maar het gevaar heette Binckhorst.

Anno nu komt het gevaar weer van de Binckhorst. Maar wel een heel ander gevaar. Nu de autosloperijen en bijzondere bedrijfjes weg zijn gaan ze huizen en woonappartementen bouwen. Tegen schitterende vrij liggende villa’s zijn we natuurlijk niet, maar wel als het torenflats worden. Niet dat dat al vast staat, maar je kan beter direct de stellingen betrekken. Maar er komen in ieder geval mensen te wonen, zoals u en ik. Alleen hebben die ook auto’s en die gaan ze natuurlijk bij ons in de straat parkeren. En die mensen krijgen kinderen. En die gaan natuurlijk bij ons naar school. Dat willen we natuurlijk niet, want onze scholen zitten al zo vol. Laten ze zelf scholen bouwen. En voor je het weet komen ze bij ons winkelen en is de rust weg in de Herenstraat. Dat willen we allemaal niet.

Maar sinds kort is er een veel groter gevaar. Er komt misschien een hoerenwijkje in de Binckhorst. En dan krijgen wij overlast van die hoerenlopers natuurlijk. Vieze mannen, crimineel tuig en hoertjes op straat. Weet wel dit wijkje komt op ongeveer 2,5 km van de Overburgkade. De huidige hoerenstraat in Den Haag is 300 meter verder dan het nieuwe geplande hoerenwijkje.

Wat zouden we nu wel leuk vinden in de Binckhorst? Misschien wel woningen voor onze jongeren. Want die zijn er niet in ons dorp. Of misschien een poptempel, want voor onze jongeren hebben we niets in ons dorp. Oh nee, geen poptempel want we hebben nu als last van de muziekherrie die soms uit Binck 36 schalt. Maar gelukkig er komt wel het nieuwe hoofdkantoor van politie in de Binckhorst en een crematorium! Is er nog een politieke partij in ons dorp die daar allerlei gevaren in ziet? Reageer dan snel, want voor je het weet heeft de vijand je gevaar ingelijfd.

De Binckhorst:  het had zo mooi kunnen worden.

Paul Q van der Burg is een betrokken inwoner van Leidschendam-Voorburg. 

 

 

 

 


Foto: Voorburgs Dagblad